Tinerii fermieri olteni care au reușit să se asocieze în cooperative sunt un exemplu pentru toți agricultorii din țară. Ei au fost invitați de ministrul Petre Daea la o întâlnire de lucru, pentru a stabili prioritățile viitoarei perioade de accesare a fondurilor europene.

Cooperativele și grupurile de producători vor putea accesa fonduri europene consistente, în următorii ani. Este promisiunea ministrului Agriculturii, Petre Daea, care s-a întâlnit cu mai mulți fermieri din județul Olt. A aflat de la ei cum au reușit să ajungă cu legumele în supermarketuri, prin intermediul cooperativelor agricole și au stabilit împreună o strategie pentru perioada următoare.

„Întâlnirea de la ministerul agriculturii, cu ocazia conferinței de presă a ministrului Petre Daea, s-a încheiat cu o idee principala și fundamentală, aceea ca următorul program de finanțare cu fonduri europene 2021-2027 va fi cu și despre cooperativele agricole”, a spus Florin Ciobanu, președintele Asociației Tinerilor Fermieri.

În Olt, mulți agricultori tineri s-au asociat în cooperative și au reușit să încheie astfel contracte cu marile lanțuri de magazine și să livreze cantități mari de legume la prețuri mult mai bune decât în anii anteriori. În plus, de anul viitor ei vor fi scutiți de impozitele pe terenurile pe care cultivă legumele vândute prin intermediul cooperativelor.

Articolul precedentInstructor auto prins băut la volan, cu mașina plină de elevi care urmau sa dea examen de permis
Articolul următorTitularizare 2019. Zeci de candidaţi s-au retras din examen şi peste 120 au lipsit