Cu o platformă industrială puternică, mai ales în orașul reședință de județ, Oltul stă în continuare foarte bine la capitolul „exporturi”. Potrivit datelor centralizate de Direcția de Statistică Olt, industria metalurgică deține aproape jumătate din totalul mărfurilor produse în județ și vândute în străinătate. Industria textilă este în creștere.

 

Direcția de Statistică Olt a  făcut publică analiza exporturilor înregistrate în trimestrul II al anului, în județ. Cifrele situează pe primul loc al clasamentului industria metalurgică, cu un procent de 47,2% din totalul mărfurilor exportate. ALRO vinde în străinătate aluminiu primar, dar mai ales aluminiu procesat, fiind într-un proces continuu de diversificare a ofertei de produse cu valoare adăugată mare și foarte mare. De asemenea,  TMK Artrom exportă țevi de mare precizie în Europa, dar și în America de Nord, acestea fiind folosite în producția de automobile, camioane, utilaje, trenuri de mare viteză, în echipamente hidraulice, macarale, la construcția de poduri și chiar în aparatele foto.
Locul al II-lea al clasamentului este deținut de industria materialelor plastice, respectiv producția de cauciuc, cu un procent de 32,5% din totalul exporturilor la nivel de județ. Fabrica de anvelope Pirelli este principalul jucător din acest domeniu.

Pe locul III în topul mărfurilor exportate din județ sunt componentele electrice, care dețin o pondere de 13,9%, în contextul în care fabrica Prysmian cucerește noi piețe cu fibra optică și cablurile de tot felul, produse în cele două fabrici din Slatina.

Clasamentul este completat de industrial textilă, arată datele centralizate de Direcția Regională de Statistică Olt. „O contribuție importantă în ceea ce privește exportul de mărfuri din județul nostru o au și societățile comerciale cu activitate de confecții, care sunt răspândite în majoritatea orașelor din județ și care lucrează în general cu materialele clienților”, a explicat Sorina Smarandache, purtătoarea de cuvânt a Direcției de Statistică Olt.

În ultimii ani, statisticile nu au evidențiat schimbări importante în ceea ce privește nivelul exporturilor la nivel de județ.

 

Articolul precedentAccident cu mai multe mașini implicate, la ieșirea din Slatina spre Craiova. Traficul rutier este blocat
Articolul următorUn vânător s-a împuşcat în picior cu arma personală în timpul unei partide de vânătoare