Consiliul Local Slatina a dat ultima aprobare pentru proiectul de modernizare a străzii Basarabilor. Autoritățile se pregătesc astfel pentru a oferi o rută alternativă la închiderea Podului Olt. Tronsonul care duce către stația de epurare va putea fi folosit inclusiv de mașinile de mare tonaj și face parte din proiectul prin care municipalitatea vrea să scoată traficul greu din oraș.

Podul Olt se închide anul viitor, pentru reperații, iar autoritățile caută cele mai bune soluții pentru devierea traficului. Primăria Slatina a decis că va permite autoturismelor și mașinilor mari să folosească un tronson din strada Basarabilor, cel care ajunge până la drumul de pe barajul Oltului.  E nevoie însă de refacerea asfaltului, astfel încât să nu cedeze sub greutatea camioanelor. „ Strada Basarabilor va fi o rută alternativă. Din păcate, până nu se construiește drumul expres, cu al doilea pod peste Olt, nu avem altă variantă să ieșim din Slatina Spre Slătioara, Piatra-Olt, Găneasa. Ne apucăm de lucru din această toamnă, probabil într-o lună o să intrăm pe Basarabilor, cu șanțuri, straturi noi de asfalt, cu reparații și probabil la primăvară o să turnăm ultimul strat de asfalt mai rezistent, care poate să suporte traficul greu și să nu se strice așa repede”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moț.

Această rută reabilitată de municipalitate reprezintă unul dintre proiectele care alcătuiesc strategia prin care, într-un viitor apropiat, tot traficul greu va fi scos din oraș. „Acest proiect face parte din gândirea noastră pentru fluidizarea traficului din oraș, dar o să vă prezint într-o conferință ulterioară toată această strategie. Această ieșire, pe Basarabilor, este una dintre componente”, a mai precizat primarul.

Lucrările de asfaltare sunt făcute cu bani din bugetul local, proiectul de refacerea  străzii Basarabilor fiind inclus în acordul cadru de asfaltare. Astfel, nu va mai fi organizată licitație pentru lucrări, constructorul fiind deja desemnat. E nevoie doar de obținerea unor avize până când se va deschide șantierul.

Articolul precedentOlt: Accident cu patru autovehicule, printre care un TIR. Două persoane, la spital
Articolul următorStație de Ambulanță și subunitate ISU într-o comună din Olt