Fermierii olteni care vor să obțină fonduri europene pentru procesarea fructelor sau pentru dezvoltarea fermelor mici trebuie să îți pregătească documentația. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pregătește deschiderea ultimei sesiuni de depunere de proiecte pentru cele 2 sectoare agricole. Banii sunt mai puțini, așa că selecția va fi mult mai dură, spun specialiștii.

Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 de apropie de final, la fel și fondurile europene destinate fermierilor care vor să investească în agricultură. În această perioadă, AFIR pregătește lansare a două măsuri, una destinată celor care au pariat pe pomicultură.

Şi fermele mici vor avea şansa să se dezvolte, dacă vor reuşi să acceseze cei 15.000 de euro oferiţi de Agenţie. În Olt, 249 de astfel de mici afaceri de familie s-au dezvoltat, în ultimii 4 ani, cu ajutorul acestor fonduri.

Vestea proastă este că acestea vor fi ultimele fonduri europene ce pot fi accesate prin PNDR, în exerciţiul financiar 2014-2020.

Specialiştii AFIR elaborează în această perioadă un Plan Național Strategic, adaptat la nevoile imediate ale mediului rural și ale agriculturii din România, pentru a pregăti astfel viitoare perioadă de accesare a fondurilor europene.

Articolul precedentPeste 1.000 de contestații după afișarea rezultatelor la BAC
Articolul următor6 răniți într-un accident produs pe DN 65. S-a activat planul roșu de intervenție