Astăzi, Majestatea Sa Margareta a României își serbează ziua de naștere. Este prima femeie din istoria României care deține titlul de Custode al Coroanei, dar și prima femeie din istorie care a devenit Șef al Casei Regale a României.

Principesa Margareta s-a născut în exil, la Lausanne, în Elveţia, pe 26 martie 1949, fiind prima fiică a  Regelui Mihai I şi a Reginei Ana ai României. 

Principesa Margareta fost oficial desemnată Principesă Moștenitoare în anul 1997 și numită Custodele Coroanei române în anul 2007.

S-a căsătorit pe 21 septembrie 1996 la Lausanne cu actorul Radu Duda.

Majestatea Sa Margareta a României se înrudește îndeaproape cu familiile regale britanică, spaniolă, daneză și luxemburgheză, precum și cu familii regale și imperiale în prezent nedomnitoare, printre care cea a Germaniei, a Austriei, a Rusiei, a Braziliei, a Portugaliei, a Greciei și, în general, cu cei mai de seamă reprezentanți ai aristocrației europene.

Principesa Margareta și-a petrecut copilăria și perioada adolescenței alături de familia sa în  Marea Britanie, Elveția și Italia.

A fost studentă la Universitatea din Edinburgh, perioadă în care s-a implicat și în diverse proiecte de voluntariat. Anii de exil nu au fost ușori, Principesa vazandu-si tatăl afectat de modul în care a fost tratat de autoritățile din țară, în încercările sale de a se întorace acasă.

Imediat după Revoluția din 1989, s-a întors în țară, insotita de convoaie cu ajutoare cu medicamente și materiale sanitare, alimente, îmbrăcăminte si obiecte electrocasnice. Țara și-a cunoscut-o de 25 ianuarie 1990.

Atunci a pus bazele primei fundații din România, Fundația Principesei Margareta a României, care este și în prezent una dintre cele mai importante organizații neguvernamentale din țară.

UMPMV, condusă de Gabriel Oprea – vicepremier pentru securitate națională și fost ministru al Apărării, îi ureaza Principesei Margareta La multi ani!

Articolul precedentLucian Bode, de Ziua Politiei: “Faceți o treabă foarte bună, apreciată de opinia publică pe plan național și internațional, pentru care vă mulțumesc și vă felicit”
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția 26 martie 2022