După cei trei chinezi din Corabia şi Slatina, în judeţul Olt a ajuns şi un al patrulea cetăţean din China, care a ajuns la Caracal, potrivit DSP Olt.

Cetăţeanul chinez ar fi ajuns în ţară încă din data de 29 ianuarie, prin Aeroportul Otopeni, însă Serviciul de Imigrări Olt a notificat DSP abia luni. Medicii olteni l-au mai supravegheat pe bărbat doar două zile, însă acesta ar fi sănătos clinic.

„În dată de 10 feb 2020, orele 10.00, urmare a discuțiilor cu reprezentanții Serviciului de Imigrări de pe lângă Inspectoratul de Poliție Olt, în 29 ianuarie 2020, prin Aeroportul Otopeni a intrat o persoană chineză cu destinația de domiciliu oraşul Caracal. DSP Olt a luat legătura imediat cu persoana chineză care a pus la dispoziție informațiile solicitate, în cadrul supravegherii pasive ( istoric asupra stării de sănătate, confirmarea domiciliului, acceptul monitorizării clinice zilnice ). Dată fiind situația, monitorizarea cetățeanului a început în a treisprezecea zi de la intrare în România ( 10 feb 2020 ) și a încetat în a a paisprezecea zi zi ( 11.feb 2020 ), fiind sănătos clinic”, se arată în comunicatul DSP.

Reprezentanţii Direcţiei mai spun că, în continuare, pe teritoriul judeţului Olt rămâne  în monitorizare o singură persoană, rezidentă în Slatina.  Supravegherea continuă până la data de 14 februarie 2020.