Primarul din Balş, Mădălin-Ady Teodosescu (foto), a anunţat printr-un comunicat de presă că nu va respecta decizia DSVSA Olt de a nu mai autoriza în acest an centre temporare de sacrificare a mieilor, din cauza ameninţării peste porcine africane. Mai mult, edilul-şef îi îndeamnă şi pe cetăţeni să vină la centrul din Balş să-şi sacrifice ovinele.

Potrivit comunicatului citat, Teodosescu „nu este de acord cu măsura interzicerii sacrificării mieilor în centrele de sacrificare temporară în perioada premergătoare sărbatorilor Pascale” (exprimarea din comunicat este redată cu exactitate- n.red.). Totodată, el „informează locuitorii oraşului Balş că se pot face sacrificări”.

„Primarul orasului Bals, dl. Madalin-Ady Teodosescu, nu este de acord cu masura interzicerii sacrificarii mieilor in centrele de sacrificare temporara in perioada premergatoare sarbatorilor Pascale.

Madalin Teodosescu solicita public conducerii D.S.V.S.A Olt sa revina asupra acestei masuri de sacrificare a mieilor doar in cele trei abatoare din judet, considerand ca este o masura total nepotrivita.

Chiar daca D.S.V.S.A Olt nu va acorda avize pentru functionarea centrului de sacrificare temporara a tineretului ovin-caprin din Bals, in perioada urmatoare, primarul orasului nostru informeaza locuitorii orasului Bals ca se pot face sacrificari”, este comunicatul integral al Primăriei Balş.

DSVSA Olt a anunţat marţi că a decis ca în acest an să nu mai autorizeze centre temporare de sacrificare a mieilor din cauza ameninţării pestei porcine africane. Ciobanii olteni îşi pot sacrifica mieii doar în cele trei abatoare autorizate din judeţ.

Sacrificarea mieilor va putea fi realizată doar în abatoarele de la Balş, Scorniceşti şi Potcoava.

Reprezentanţii DSVSA Olt nu au putut fi contactaţi pentru a explica ce pot păţi oamenii care încalcă interdicţia. De precizat este însă că, cel mai probabil, ei se pot alege cu un dosar de cercetare penală.

Articolul precedentFermierii din județ, ajutați să depună declarații online la Fisc
Articolul următorDecizia luată de procurori în cazul tinerei care şi-a împuşcat iubitul poliţist