Un TIR încărcat cu porci s-a răsturnat, joi, pe drumul naţional DN 65, la intrare în comuna Coloneşti, judeţul Olt.

Şoferul autocamionului a pierdut direcţia de mers, într-o curbă deosebit de periculoasă, a ieşit în afara părţii carosabile şi s-a răsturnat. Autotrenul care transporta 190 de porci plecase din judeţul Mehedinţi şi se îndrepta către Dâmboviţa.

„TIR-ul venea dintr-o zonă liberă, în care nu s-a înregistrat pestă porcină, din judeţul Mehedinţi. Transportul are toate documentele sanitar veterinare. Cei 190 de porci urmau să ajungă în judeţul Dâmboviţa. La o primă evaluare, sunt morţi aproximativ jumătate. Autotrenul are o poziţie care încă nu poate permite repunerea pe partea carosabilă”, a declarat directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că o defecţiune tehnică este cauza producerii accidentului, o roată a autotrenului a rămas blocată.

„Polițiștii Serviciului Rutier s-au deplasat la faţa locului, din primele verificări stabilind faptul ca bărbatul, în timp ce conducea un autotren pe DN 65, din direcția Slatina-Piteşti, într-o curbă deosebit de periculoasă, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, răsturnându-se. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Firma transportatoare aşteaptă o macara pentru a repune autocamionul pe şosea.

Articolul precedentReguli noi în trafic, la Slatina. Se amenajează un sens unic și se desființează o trecere de pietoni
Articolul următorAproape 900 mil. euro atraşi în Oltenia prin PNDR, în 18 ani de AFIR