Viceprimarul comunei Bălteni, Nicolae Grigore, şi-a pierdut viaţa, luni seara, după ce a fost strivit de un tub de canalizare din beton greu de aproximativ 800 de kilograme.

Potrivit primarului Tudor Marineaţă, vicele supraveghea descărcarea unui TIR încărcat cu tuburi de canalizare din beton. Accidentul s-a produs chiar la ultimul tub.

„La ultimul tub, când să-l dea jos, s-a întâmplat. El era mai în spate, supraveghea descărcarea. Ultimul tub i-a sărit, s-a rostogolit şase-şapte metri, după care a luat-o în altă direcţie. El s-a grăbit să pună mâinile şi să-l oprească, din instinct. A avut tendinţa să-l oprească, să nu cadă. I-au strigat oamenii să plece, să nu intervină, atunci când au văzut că se duce spre tub, dar prea târziu”

Nicolae Grigore era în vârstă de 65 de ani, avea două fiice şi trei nepoţi. Cel mai probabil, înmormântarea va avea loc joi.

Poliţiştii au deschis un dosar în acest caz, urmând să stabilească cum s-au petrecut lucrurile.

„În urmă cercetării la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat în vârstă de 65 de ani, din localitate, ar fi ajutat la descărcarea unor tuburi din beton dintr-un autotren, unul dintre tuburi cazând peste el. În urma incidentului, persoana a decedat. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate în muncă și nerespectarea măsurilor de securitate în muncă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Articolul precedentMonografie pentru Mânăstirea Brâncoveni. Lucrarea, lansată la ceremonia de prăznuire a Martirilor Brâncoveni
Articolul următorFotografii DOCUMENT cu primul spital din Slatina, în urmă cu 200 de ani