Anul viitor, slătinenii vor plăti impozite și taxe nemajorate, au decis astăzi aleșii locali. Aceștia au aprobat o hotărâre care cuprinde valoarea impozitelor, amenzilor și taxelor care vor fi plătite de slătineni în 2020.

O hotărâre aprobată astăzi de consilierii locali ai Slatinei stabilește că impozitele locale vor rămâne nemodificate anul viitor. Doar rata inflației va fi adăugată sumelor ce trebuie achitate de contribuabilii slătineni. „Pentru anul 2020, prin acest proiect stabilim valoarea impozitelor și taxelor locale, alte taxe asimilate acestora, amenzile aplicabile precum și scutirile acordate contribuabililor. Singura modificare pe acest proiect a fost indexarea cu rata inflației de 4,6 % asupra acestor taxe”, a explicat Alin Calotă, director Direcția Economică Slatina

În fiecare an, cei mai mulți slătineni își achită din timp taxele și impozitele locale. Pentru primul semestru, încasările se ridică la 50%, sumele provenind din impozitul pe teren, pe clădiri și impozitul pe mijloacele de transport. Mai mult de jumătate dintre plătitori au achitat impozitul pe tot anul și au beneficiat de bonificația de 10%.

Articolul precedentElevă din Slatina, aur la Olimpiada Naţională de Matematică
Articolul următorSlatina: 12 ateliere distractive, în „Adventure Land”, de Ziua Copilului