Administratorii fondurilor de vânătoare din zona Dăneasa nu au organizat încă partide de vânătoare la mistreți. Asta în ciuda faptului că veterinarii au recomandat împușcarea porcilor sălbatici de pe cinci fonduri de vânătoare, după ce virusul pestei porcine africane a fost confirmat la doi mistreți găsiți morți lângă satul Pestra.

Deși au primit recomandări să organizeze partide de vânătoare la mistreți, „la pândă” și „prin dibuire” după confirmarea celor două cazuri de pestă porcină africană la Dăneasa, vânătorii nu pun, deocamdată, această măsură în aplicare. Au organizat în schimb acțiuni de patrulare, în căutarea unor eventuale animale bolnave sau moarte.

„…La solicitarea telefonică a DSVSA Olt gestionarii fondurilor cinegetice aflate în zona afectată, respectiv FV 43 Frunzaru, FV 40 Dăneasa, FV 44 Caracal, FV 48 Scărișoara au declarat că în patrulele zilnice, nu au fost descoperite cadavre de porci mistreți sau mistreți cu semne de boală și nici nu au fost organizate acțiuni de vânătoare. FV 42 Călinești nu a putut fi contactat”, precizează, într-un comunicat de presă, DSVSA Olt.

Medicii veterinari fac în această perioadă un recensământ al porcilor din gospodăriile populației din toate localitățile aflate în aria de supraveghere a focarului de pestă de la Dăneasa. Până acum nu au găsit nici un animal bolnav.

 

Articolul precedentO fost emis ordinul de proiectare pentru reabilitarea Podului Olt de la Slatina
Articolul următorPompierii și-au deschis porțile pentru colindători