Primăria Slatina analizează ofertele depuse de constructorii care vor să reabiliteze Varianta Oituz. Până la sfârșitul verii va fi desemnat câștigătorul care va face proiectarea și execuția lucrării. Podul Olt rămâne însă deschis până la reabilitarea rutei ocolitoare, respectiv drumul de pe barajul de la Slătioara.

Varianta Oituz intră în reabilitare înaintea Podului Olt, anunță Primăria Slatina. Sunt trei firme care au depus oferte pentru această lucrare, specialiștii analizând acum documentația depusă de fiecare dintre ele. „Cu proiectul de reabilitare a variantei Oituz suntem în licitaţie, sper ca într-o lună, maximum o lună şi jumătate să anunţăm câştigătorul, apoi vom da ordinul de începere a lucrărilor. Vorbim de proiectare şi execuţie”, a spus Emil Moț, primarul Slatinei

Municipalitatea plănuise ca reabilitarea variantei Oituz să se desfășoare în paralel cu lucrările de la Podul Olt, și astfel nu ar mai fi fost nevoie de găsirea unor rute ocolitoare pentru mașinile de mare tonaj, care n-ar mai fi trecut prin Slatina. Întrucât nu s-a găsit nicio soluție pentru devierea traficului greu, autoritățile din Slatina s-au văzut nevoite să accepte folosirea străzii Tudor Vladimirescu pentru preluarea camioanelor, când podul va fi închis. „Podul Olt va fi închis, probabil, la vară. Noi am dat un accept pentru varianta ocolitoare, care să treacă prin Curtișoara, pe strada Tudor Vladimirescu și sperăm ca undeva la vară, după ce constructorul av reabilita ruta ocolitoare, să intre și podul în reparații. Dar Podul este un Proiect al Companiei de Drumuri, nu al primăriei”, a mai explicat primarul.

Traficul de pe Podul Olt va fi deviat prin Slătioara, mașinile urmând să ajungă în Slatina pe drumul care ocolește barajul Oltului, pentru ca apoi mașinile de mare tonaj să ajungă pe Tudor Vladimirescu și apoi spre Curtișoara. Mașinile mici vor putea traversa orașul și pe strada Basarabilor.

 

Articolul precedentJudecătoria Slatina a stabilit termenul în dosarul adopției Sorinei
Articolul următorPaul Stănescu, despre candidatul PSD la prezidențiale: „Avem în partid o singură persoană care s-ar califica pentru această competiție”