Ministrul Dezvoltării, Cătălin Drulă, a anunţat pe pagina de Facebook că încep lucrările la Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, cel cuprins între  Slatina şi Coloneşti.

Constructorul aici este aceeași firmă românească care s-a mobilizat exemplar și pe Tronsonul 2 Slatina-Balș al proiectului, unde lucrările sunt în grafic și sunt preconizate să se încheie la finalul anului.

„Încă un pas important pentru finalizarea drumului expres Craiova-Pitești: astăzi am semnat autorizația de construire pentru Lotul 3 Slatina – Colonești, cu o lungime de 31,7 km. ÎNCEP LUCRĂRILE! Contractul de pe Lotul 3 valorează 670 de milioane de lei, iar banii provin din fonduri europene nerambursabile. Chiar dacă perioada de execuție a lucrărilor este de 2 ani, avem promisiunea constructorului că acestea ar putea fi gata mai repede, adică în 2022. Cu peste 760 de milioane de lei alocate anul acesta, Drumul Expres Craiova – Pitești este unul dintre cele mai bine finanțate proiecte de investiții din România”, susţine ministrul pluserist.

În total, pe Drumul Expres Craiova – Pitești se lucrează acum în plin pe aproape 90 kilometri pe Tronsoanele 1, 2 și 3. Doar pe Tronsonul 1 mai trebuie finalizate cât de curând exproprierile pe 3km de traseu relocat, pentru a putea începe și acolo lucrările.

Pe Tronsonul 4, acum 2 săptămâni a fost desemnată câștigătoare aceeași firmă românească de pe Tronsoanele 2 și 3, dar au fost depuse contestații de o firmă chinezească.

„Așteptăm un răspuns rapid de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și ne dorim să semnăm contractul și pe acest lot cât mai curând”, mai spune Drulă.

Articolul precedentCampania de imunizare va continua cu TOATE cele trei vaccinuri aprobate
Articolul următorBilanț coronavirus 12 martie: 5.010 cazuri noi și 108 decese