Peste 1.000 de miei și iezi au fost sacrificați în cele 6 târguri autorizate și în cele 2 abatoare din județul Olt. Medicii veterinari au supravegheat activitatea în toate aceste locuri, iar unul dintre crescători nu a fost primit în târg, pentru că nu respecta condițiile impuse.

Slatina, Balș, Drăgănești Olt, Osica de Sus, Slătioara și Caracal sunt localitățile în care au funcționat anul acesta târguri de miei. În total, aproape 730 de miei și iezi au fost sacrificați și vânduți în cele câteva zile în care au fost deschise aceste centre temporare. La Slătioara, nici un crescător de animale nu și-adus marfa în târg, deși spațiile corespundeau din punct de vedere sanitar veterinar. „Pentru centrul avizat temporar în Slătioara nu au fost solicitări din partea crescătorilor de ovine pentru sacrificări de tineret ovin şi caprin, cu excepţia unui singur proprietar de animale care nu a întrunit toate condiţiile pentru efectuarea sacrificării”, au anunțat reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare Olt.

În abatoarele autorizate sanitar veterinar au fost sacrificate 405 capete tineret ovin în acestă perioadă.

Articolul precedentBază sportivă modernă într-o comună din Olt. Meci cu echipa Craiova Maxima, la inaugurarea stadionului/FOTO
Articolul următorAccident pe un drum național din Olt. Șoferița a scăpat ca prin minune – FOTO