290 de kilograme de făină şi mai multe pachete de drojdie care erau vândute la suprapreţ au fost confiscate de poliţişti de la două societăţi din Balş, care au fost şi amendate cu suma totală de 25.000 lei.

Potrivit IPJ Olt, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au descoperit că cele două firme vindeau făină şi drojdie la prețuri mai mari decât cele practicate anterior declanșării pandemiei,  fără a deține documente de proveniență.

Unul dintre agenții economici, care a oferit spre comercializare 15 pachete drojdie si 30 kg faină, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, societatea care oferea spre vânzare 260 de kilograme de făină, fără documente de proveniență, a fost sancționată cu amendă în valoare de 20.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12/ 1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

„Cele 290 de kilograme de făină, precum și pachetele de drojdie au fost fost confiscate”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Olt.