Aproximativ 20 de poliţişti şi jandarmi au căutat, duminică, timp de aproape 12 ore o tânără în vârstă de 17 ani, din Caracal, care a sunat la 112 şi a spus că este sechestrată într-o locuinţă din municipiu. Până la urmă, s-a dovedit că este vorba despre un apel fals, tânăra fiind identificată ulterior şi urmând să fie audiată de poliţişti.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, adolescenta a sunat la 112 duminică, în jurul orei 13.00. Ea nu a vrut să-şi furnizeze datele de identificare însă a spus că este sechestrată într-o locuință de pe raza municipiului Caracal.

După aproximativ 12 ore, timp în care zeci de poliţişti şi jandarmi au căutat-o, s-a dovedit că este vorba despre un apel fals.

„Ca urmare a acestui fapt, la nivelul Poliției municipiul Caracal s-a constituit un dispozitiv format din aproximativ 20 de polițiști, sprijiniți de forțe ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, care au efectuat activități de căutare a celei în cauză. Operațiunea a durat aproximativ 12 ore, în condițiile în care în urma apelului nu au fost furnizate informații care ar fi putut fi exploatate, la final constatându-se că aspectele sesizate nu s-au confirmat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Surse apropiate anchetei spun că, după apelul iniţial, la 112 a sunat şi cumnata adolescentei, care le-a spus poliţiştilor că este vorba despre o glumă. Nici această femeie n-a vrut să spună care este adresa de la care sună şi a închis telefonul. Mai mult, ulterior poliţiştii au constatat că una dintre cele două false apelante au scos şi cartele SIM din aparat, fapt ce a îngreunat localizarea.

„Tânăra a fost identificată la domiciliul său din municipiul Caracal și a motivat că a făcut o glumă. În prezent, cea în cauză se afla, pentru audieri, la sediul Poliție municipiului Caracal.”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Pentru fapta sa, adolescenta va fi amendată cu suma de 500 lei pentru falsă alarmare.

Potrivit IPJ, după cazul de la Caracal apelurile false la 112 s-au înmulţit. De asemenea, a crescut şi numărul celor care apelează numărul de urgenţă pentru diverse probleme. Astfel, media apelurilor a crescut de la 60 la 120-130 pe zi.

Articolul precedentStreet Food Festival vine vineri la Slatina. Programul complet al activităților
Articolul următorOltenia Wheels, expoziție de cai putere și demonstrații spectaculoase la Slatina