Consiliul Județean va putea să realizeze investiții mai multe decât în anii anterior. Noua formulă de calcul a bugetului ce îi revine instituției vine cu un plus de 30 de milioane de lei, potrivit estimărilor. Banii vor fi împărțiți pentru asfaltări de drumuri județene, modernizări și dotări la Spitalul Județean și Direcția Generală de Asistență Socială.

Până la aprobarea Legii bugetului național, Consiliul Județean a structurat un buget estimativ pentru anul 2019. După calcule riguroase a rezultat că noua formulă de calcul va aduce bani mai mulți pentru primării, chiar dacă acestea vor plăti și indemnizațiile persoanelor cu handicap. „Pe noua formulă de buget, atât Consiliul Județean cât și UAT-urile câștigă foarte mulți bani. Și nu e vorba doar de transferul veniturilor și cheltuielilor legate de plata indemnizațiilor cu handicap. E vorba despre localități și o să vedeți formula: localitățile mari vor rămâne cu bani și de funcționare, dar și să facă anumite lucrări prin localitate”, a explicat președintele Consiliului Județean, Marius Oprescu.

Consiliul Județean ar urma să primească aproximativ 30 de milioane de lei în plus față de sumele alocate în anii anteriori. Toate aceste prevederi suplimentare vor fi direcționate către investiții în sănătate, asistență socială și infrastructură rutieră. „În ceea ce privește Consiliul Județean, câștigă aproximativ 30 de milioane de lei în plus față de formula de calcul din anii trecuți. Banii vor merge către investiții. De fiecare dată, banii pe care i-am avut i-am alocat către drumurile județene și către Spitalul Județean Slatina. Anul acesta o să vedeți că vom avea investiții atât la Spitalul Județean cât și la Direcția Copilului și în zona de infrastructură a drumurilor județene”, a mai precizat Marius Oprescu.

Sumele cuprinse în proiectul bugetului național pe 2019 sunt de 400 de lei pe cap de locuitor pentru consiliile județene și 1.200 de lei pentru primării. De aceea, în cazul localităților mari, alocările vor fi mult mai consistente.

Articolul precedentAplicație prin care poţi vedea istoricul maşinii second hand pe care vrei să o cumperi, lansată de RAR
Articolul următorUn legumicultor din Obârșia va scoate pe piață primele roșii oltenești. Oltul e pe primul loc la „Programul tomata”/ FOTO