Direcția Administrarea Străzilor Slatina pregătește documentația pentru a  dat startul lucrărilor incluse în acordul cadru pentru asfaltare. Mai multe șantiere ar trebui să fie deschise chiar din această lună, cele mai avansate în obținerea tuturor autorizațiilor fiind cartierele Toamnei și Elena Fântâneanu-Textilistului.

În scurt timp, Slatina se transformă într-un mare șantier, lucrările de asfaltare promise de autorități luna trecută fiind gata să înceapă. Mai e nevoie de câteva documente pentru ca firmele care au semnat contracte cu municipalitatea să poată începe reabilitarea mai multor străzi din municipiu. „Suntem la stadiul de realizare a proiectului tehnic și obținerea avizelor necesare, eliberarea autorizațiilor de construire. Lucrările vor începe în iulie, însă în funcție de cum se va derula obținerea avizelor, unele lucrări vor începe mai repede, altele mai târziu”, a explicat Daniel Murguleț, șef birou DASIP.

Sunt mai multe străzi pe care utilajele ar trebui să intre până la sfârșitul lunii, anunță reprezentanții Direcției Administrarea Străzilor. „Cartier toamnei, de la strada Textilistului la Piața Zahana, Zona Elena Fântâneanu- Textilistului, care nu a fost  renovată de foarte mult timp- partea laterală a clădirii Articus. Ar mai fi strada Islazului, din Satul Nou, Urmează străzile Lacului și Zorilor, apoi în Clocociov avem strada Boiangiului și Aleea Spicului, care pornește din Strada Popa Șapcă.

Deschiderea șantierelor depinde acum de furnizorii de utilități, CEZ și Distrigaz fiind cei care întârzie cu eliberarea avizelor necesare. Cele mai avansate din punctul de vedere al avizelor sunt cartierul Toamnei și zona Elena Fântâneanu- Textilistului.

Toate lucrările de asfaltare sunt finanțate din bugetul local și vor fi executate de trei firme care au semnat contracte cu Primăria Slatina în această primăvară. Aproximativ 100 de milioane de lei vor fi investiți pentru reabilitarea a 108 obiective din municipiu.

Articolul precedentOficial „ne merge bine”. Salarii mai mari, șomeri mai puțini în Olt- STATISTICĂ
Articolul următorCai lăsați la păscut pe margine drumului, ridicați de la Podul Olt- VIDEO