Inspectorii sanitari veterinari au fost, în ultima perioadă, cu ochii pe magazinele alimentare, dar și pe localurile care servesc produse gata preparate. Au vrut să vadă dacă toți comercianții vând mărfuri sigure, în aceste zile cu temperaturi ridicate. Un supermarket a fost amendat cu 45.000 lei pentru că vindea produse expirate.

În ciuda numeroaselor acțiuni de informare despre pericolul din alimente, în zilele caniculare, mulți vânzători au fost prinși pe picior greșit de inspectorii veterinari. Ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție şi de comercializare, depozitarea necorespunzătoare a alimentelor și chiar produse expirate sunt neregulile descoperite. „Au fost verificate 111 de obiective: restaurante, braserii, fast-food-uri, pizzerii, laboratoare de cofetărie/patiserie, puncte mobile, supermarket-uri, magazine alimentare, carmangerii, măcelării, pieţe agroalimentare.  În urma acestor controale s-a constatat comercializarea de produse cu termen de valabilitate depăşit (expirate) la 1 supermarket, care a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 45.000 de lei”, au transmis reprezetanții DSVSA Olt.

În ultima lună au mai fost aplicate 3 amenzi în valoare 12.100 de lei şi 2 avertismente. Totodată, au fost reținute oficial 45 de kg produse de origine animală (brânzeturi, lapte crud), comercializate în spatii neaprobate sanitar veterinar (trotuar) în condiții neigienice, fără respectarea lanțului frigorific și a căror trasabilitate nu a putut fi demonstrată. Măsurile au fost dispuse în urma unor verificări efectuate în târguri și piețe.

 

Articolul precedentLocuinţe ANL noi la Caracal. Când vor fi recepţionate
Articolul următorCând intră în vigoare măsurile drastice împotriva celor care folosesc telefonul mobil, în timp ce conduc