Cu peste 36.800 de doze de vaccin antigripal primite din partea Ministerului Sănătății, în județul Olt campania de vaccinare este în plină desfășurare. Până acum, vârstnicii au fost primii care au ajuns în cabinetele medicilor de familie și s-au imunizat.

Pentru desfășurarea campaniei de vaccinarea antigripala, sezon 2019/ 2020 de la nivelul jud. Olt, până în prezent s-au primit 36.870 doze de vaccin gripal, care se referă exclusiv la persoanele din grupele  populaționale la risc și  care acceptă  vaccinarea antigripală. Din cantitatea  distribuită, până în prezent s-au realizat 21.046 doze. Dintre acestea, peste 11.900 de doze au fost administrate persoanelor de peste 65 de ani.

Persoanelor cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani în evidență cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienței umane le-au fost administrate 6.188 doze.

Alte aproximativ 2.700 de doze au fost administrate medicilor, cadrelor sanitare medii și personalului auxiliar, atât din spitale cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariați ai instituțiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) și ai unităților de bolnavi cronici, care prin natura activității vin în contact respirator cu pacienții sau asistații.

Până la sfârșitul lunii noiembrie 2019, în Depozitul Antiepidemic al D.S.P. Olt va  intra încă o tranșă de vaccin gripal, respectiv 15.800 doze, pentru desfășurarea în continuare a campaniei de vaccinare antigripală.

Articolul precedentCampanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor
Articolul următorProduc roșii românești până la Crăciun. Cum au reușit legumicultorii olteni să se impună pe piață