Încă două cazuri de persoane infectate cu coronavirus, care au legătură cu focarul de la fabrica de textile din Caracal, au fost confirmate duminică.

Astfel, numărul persoanelor infectate din acest focar a ajuns la 14. Noile cazuri confirmate sunt o angajată la fabrică, şi o persoană contact cu un alt caz confirmat la nivelul acestei întreprinderi.

„La data prezentei,  pacientii se afla in supraveghere medicala  si tratament  cu stare generala buna, in sectia COVID-19”, se precizează într-un comunicat remis de DSP Olt.

Pentru a se limita răspândirea infecţiei cu coronavirus, în Caracal şi în câteva comune limitrofe s-a instituit măsura izolării la domiciliu pentru peste 600 persoane.

Primele informaţii indică faptul că sursa infectării cu COVID-19 este o femeie din Motru, judeţul Gorj, care a venit în delegaţie la fabrica din Caracal. Societatea din Gorj a fost închisă după ce mai mulți angajați s-au îmbolnăvit de coronavirus. În acest caz, focarul a pornit în urma îmbolnăvirii unei angajate în vârstă de 58 de ani, iar peste 170 de angajați sunt în izolare acasă.

În cazul fabricii de la Caracal, poliţiştii din Olt au deschis o anchetă.

Articolul precedentOlt: A fost înregistrat primul decese din cauza COVID-19
Articolul următorCadavrul unei fete din Slatina, dispărute acum o săptămână, găsit în râul Olt