Primăria Caracal creează o perdea forestieră pe 10 hectare, în partea de vest a municipiului, cu ajutorul unui ONG.

Primarul Ion Doldurea a declarat, luni, în cadrul emisiunii „Reporter 24” că nu vor fi costuri pentru administraţia locală.

„Mediul este o prioritate pentru noi, pentru toată administraţia. Am luat legătura cu un ONG şi, pe banii lor, vom face o perdea forestieră pe partea de vest a localităţii, aşa cum am propus în planul politic de candidatură. Începem de pe strada Craiovei şi continuăm pe Decebal, Măceşului. Pomii vor fi mai mici, de doi-trei metri, pentru că vor fi exact sub liniile de înaltă tensiune şi nu trebuie să deranjăm. Această perdea forestieră este făcută de profesionişti, este un ONG care are ingineri silvici. Îi vom ajuta şi noi, aşa cum este normal. Este vorba despre 10 hectare”, a declarat Doldurea.

Edilul a adăugat că plantările de arbori vor continua şi în partea de este a municipiului, dar şi în zona centurii de ocolire, unde va fi creată o „pădure urbană”.

„Mai avem şi altă porţiune, în zona străzii Gheorghe Doja, la ieşirea către centură, şi pe stânga şi pe dreapta, o zonă nefolosită. Vom planta pomi şi vom face o mică pădure urbană. Anul viitor, dacă ne va reuşi acest proiect, tot cu ei, tot gratis vom face şi zona de este, dinspre Bucureşti. Sperăm să reducem poluarea, toate vânturile bat de la vest la est şi atunci e normal să punem această perdea, ca o barieră”, a conchis Ion Doldurea.

 

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentGuvernul, pichetat de angajaţii Alro patru zile la rând
Articolul următorLaurențiu Reghecampf, umilință supremă! Cea mai râvnită femeie din România îl face de râs: „Eu am jucat la altă ligă!”