OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Primarul Slatinei, Emil Moţ, spune că procedura de atribuire a proiectului privind reabilitarea ansambului de străzi Piteşti-Oituz-Constantin Brâncoveanu va fi finalizată, până la finalul acestui luni, lucrările urmând să înceapă până la finalul anului.

Emil Moţ a explicat că este vorba despre un proiect de 46 de milioane de lei, care va fi suportat din bugetul propriu al municipiului Slatina.

„Suntem în licitaţie şi aşteptăm depunerea ofertelor pentru varianta Oituz, până la sfârşitul lunii. Proiectul nu cuprinde doar strada Oituz, ci şi străzile Piteşti şi Constantin Brâncoveanu, de la intrările în Slatina. Este un proiect foarte mare, de 46 de milioane de lei, pe care noi avem bani să-l finanţăm şi care, dacă totul merge bine, va începe în acest an”, a declarat Moţ.

Varianta Oituz este strada din Slatina pe care se desfăşoară cea mai mare parte a traficului greu care trece prin municipiu, în lipsa unei centuri ocolitoare. Din această cauză, artera de circulaţie se află într-o stare foarte proastă, prezentând denivelări şi chiar se află în riscul de a se surpa, fiind situată pe o colină.

Municipalitatea a luat decizia să aloce bani de la bugetul local pentru această investiţie după ce eforturile pentru obţinerea unei finanţări guvernamentale au eşuat. Primarul şi-a exprimat în mai multe rânduri speranţa că finanţarea pentru acest proiect va veni de la Ministerul Dezvoltării, din banii rămaşi necheltuiţi în Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2.

Articolul precedentDecizia Guvernului privind expropierea terenurilor din Olt aflate pe traseul drumului expres Craiova-Slatina-Piteşti
Articolul următorConsiliul Județean are bugetul aprobat. Sunt bani mai mulți pentru investiții