Fermierii din zona de sud a județului au dat startul campaniei de recoltare, mai întâi la orz, iar de ieri și la rapiță. S-au treierat mai întâi suprafețele pe care plantele au fost mai rare și s-au copt mai repede, încă chiar și în acele zone, producțiile sunt foarte bune.

Temperaturile ridicate din ultimele zile i-au determinat pe mai mulți agricultori din sudul județului să înceapă treieratul la orz. Marți și miercuri, s-a recoltat producția de pe mai bine de 700 de hectare de orz. „De marți, în partea de sud a județului a început să se recolteze chiar în plin. S-au treierat aproximativ 700 de hectare, cu o producție medie de 4.200- 4.500 de kilograme la hectare. Suntem convinși că producțiile vor crește, pentru că s-a recoltat deocamdată pe suprafețe unde plantele au fost rare, iar soarele și curenții de aer au copt spicul”, a explicat Ion Anuța, directorul adjunct al Direcției Agricole Olt.

Fermierii spun că producția este peste așteptări, după ce orzul nu răsărise în toamnă, din cauza secetei. „Producția este foarte bună- peste 5.500 de kilograme la hectare. Orzul a răsărit în primăvară, dar a avut condiții bune de dezvoltare. Și la rapiță e binișor”, a spus Ștefan Micu, șef de fermă.

Articolul precedentAproape o mie de copii din toată ţara dansează sincron căluşul, în centrul Slatinei – VIDEO
Articolul următorVacanță de vis pentru copiii aflați în grija statului- FOTO