O autoutilitară a fost acroşată de trenul Inter Regio Caracal-Corabia, vineri dimineaţa, între localităţile Vişina Nouă şi Studina. În tren se aflau 16 persoane, care n-au suferit răni.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, a declarat că accidentul s-a petrecut din cauza şoferului, care n-a respectat semnificaţia indicatoarelor rutiere.

„În dimineata zilei de 29 mai, ora 6.30, un bărbat de 49 de ani, din comuna Vişina Nouă, în timp ce conducea o autoutilitară, la trecerea la nivel cu calea ferată dintre localitățile Vișina Nouă si Studina, nu ar fi respectat semnificatia indicatorului trecerea la nivel cu calea ferata simpla fara bariere pătrunzând pe calea ferată și fiind acroţat de trenul IR 9062 ce circula pe direcția Caracal- Corabia”, a declarat reprezentantul Poliţiei.

În urma impactului au rezultat doar pagube materiale, conducătorul auto fiind amendat.

Atât şoferul, cât şi conductorul de tren nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

„În accident au fost implicate un tren, în care se aflau 16 persoane și o autoutilitară, în care se afla doar șoferul. Persoanele implicate au fost asistate la fața locului, nu prezentau urme vizibile de traumă și au refuzat transportul la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.