Cererea tip pentru obținerea adeverinței non-violator poate fi depusă la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – ghişeul de eliberare certificate de cazier judiciar, din Slatina, strada Horia, nr. 5 și la polițiile Balș, Caracal, Corabia, Drăgănești-Olt, Piatra Olt, Potcoava și Scornicești.

Potrivit IPJ Olt, cererea va fi depusă de persoana fizică, personal sau prin împuterniciţi, însoțită de un act de identitate aflat în termen de valabilitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor UE, carte de rezidenţă, carte de rezidenţă permanentă, permis de şedere temporară sau permanentă).

Pentru cererile depuse la sediul IPJ Olt – adeverința se eliberează în 3 zile dacă cererea se depune la locul de naștere sau domiciliu/ reşedinţă/flotant, după caz, iar persoana fizică nu este cunoscută cu menţiuni în evidenţe și în cel mult 30 zile, dacă cererea se depune la locul de domiciliu, iar persoana fizică este cunoscută cu menţiuni în evidenţe.

Pentru cererile depuse la subunități – adeverința se eliberează în 15 zile dacă cererea se depune la locul de naștere sau domiciliu/ reşedinţă/flotant, după caz, iar persoana fizică nu este cunoscută cu menţiuni în evidenţe și în cel mult 30 zile, dacă cererea se depune la locul de domiciliu, iar persoana fizică este cunoscută cu menţiuni în evidenţe.

Adeverința este valabilă 6 luni, de la data eliberării.

Odată cu modificarea contextului legislativ, toţi cei care lucrează în Învăţământ, Sănătate şi Protecţie socială trebuie să prezinte un certificat de integritate care să arate că nu sunt în Registrul infractorilor sexuali.

Articolul precedentOlt: Bărbat mort în grădină, în urma unui incendiu de vegetaţie uscată
Articolul următor„Oltenii & Restu’ lumii”, ediție jubiliară. Actori din Las Fierbinți, scenetă la Podul Olt