Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a vorbit vineri, la Slatina, despre planurile pe care le are cu Casa de Comerţ Unirea.

Ministrul a spus că această entitate din subordinea ministerului ar trebui „să fie un integrator între producător şi retailul mare”.

„Casa Unirea trebuie să aibă atribuţiile dispuse de lege şi ele să fie transpuse în practică. Această casă trebuie să fie un integrator între producător şi retailul mare, prin înfiinţarea unor platforme de preluare, selectare şi condiţionare a legumelor respective, astfel încât ele să poată fi comercializate, pe lângă alte programe pe care o să le vedeţi elaborate de noua conducere a casei”, a declarat Chesnoiu.

El a lăsat să se înţeleagă că noua strategie pentru Casa de Comerţ Unirea vizează mai mult decât deschiderea unor magazine de legume.

„Avem piaţă unde să desfacem aceste produse, trebuie doar să integrăm soluţii şi vă garantez că o să le vedem, în perioada următoare”, a conchis Adrian Chesnoiu.

Casa de Comerţ Unirea a fost înfiinţată de fostul ministru Petre Daea, cu scopul de a le oferi producătorilor autohtoni o infrastructură pentru distribuţie şi depozitare. Proiectul a fost „îngheţat” pe perioada în care Ministerul Agriculturii a fost condus de Adrian Oros (PNL).

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentFonduri europene pentru dotarea cu echipament medical a Spitalului Caracal
Articolul următorOlt: Noi locuri de muncă în Balş