Administartorul unei societăți comerciale din Argeș și trei angajați ai lui sunt cercetați penal, după ce au fost prinși, zilele trecute, în timp ce excavau și transportau ilegal balast din albia râului Vedea. Cei trei aveau două camioane și o volă pe care le foloseau fără a deține însă autorizație pentru exploatarea agregatelor minerale.

Oamenii legii au demascat totul în timpul unei acțiuni de control desfășurate pe raza comunei Tufeni. „Cu această ocazie, au fost depistați trei bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 55 de ani, toți din județul Teleorman, angajați ai unei societăți comerciale din județul Argeș, în timp ce desfășurau activități de extragere agregate minerale din albia râului Vedea. Cantitățile de balast erau încărcate în două autocamioane cu ajutorul unui utilaj tip Vola, urmând a fi valorificate în alte condiții decât cele legale”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Atât angajații cât și administratorul societății sunt acum cercetați penal, anunță polițiștii. „Având in vedere aspectele constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul nerespectării prevederilor Legii nr.107/1996 a apelor, Legii nr.85/2003 a minelor și OUG nr.195/2005 privind protecția mediului”, a explicat Cristian Grigorescu.

Articolul precedentSlatina, capitala umorului. Festivalul „Oltenii &… Restu’ Lumii”, la ediţie jubiliară
Articolul următorVIDEO: Un slătinean a cucerit juriul de la Vocea României. Cine este tânărul care a întors trei scaune