Doru Neagoe are o tumoră la căile biliare, situată între fiere şi ficat, diagnosticată în urmă cu 12 luni, şi are nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă pentru a supravieţui. Familia sa încearcă să strângă banii necesari pentru a face intervenţia salvatoare în ţară sau în Turcia.

Fiul lui Doru, Laurenţiu, povesteşte că, după descoperirea tumorii, bărbatul a făcut aproape nouă luni de chimioterapie pentru a opri creşterea acesteia.

„O șansă i s-a oferit prin punerea unui stent pe căile biliare pentru a permite circularea toxinelor și prelungirea vieții. Inițial, medicii i-au zis că rata de supraviețuire este de 6-9 luni. Între timp, am găsit un medic în Cluj care i-a oferit șansa de a face chinoterapie pe propria răspundere. Câteva luni a fost bine, apoi totul a început să meargă din ce în ce mai rău. Au trecut câteva luni și chimioterapia dăduse oarecum roade prin oprirea creșterii tumorei”, povesteşte Laurenţiu Neagoe.

Lucrurile sau complicat, ulterior, din cauza unei pietre blocate pe canalul biliar.

„S-a încercat extragerea ei prin tot felul de metode, dar fără reușită. Piatra este poziționată deasupra stentului și blochează din nou circulația toxinelor. Bilirubina a crescut alarmant de la 0,40/1.00mlgr la 10/12mlgr. Pielea i s-a îngălbenit, ochii la fel, urina este precum cafeaua de neagră şi uneori are și pierderi de cunoștință”, mai spune fiul bărbatului.

Medicii de la Cluj s-au chinuit o lună să scoata piatra, dar nu au reusit. Ulterior, s-a constatat că şi tumora a început să crească.

Acum, o grefă de ficat este singura şansă de supravieţuire a lui Doru Neagoe, iar familia încearcă să facă tot posibilul pentru a strânge măcar o parte din banii necesari intervenţiei chirurgicale.

„Chirurgii de la Cluj i-au spus că singura șansă mai este transplantul. Am fost și la București, dar și acolo tot asta i-au spus: transplantul este singura șansă de a mai trăi. Însă, grupa sanguină este 01, o grupă destul de rară iar noi, cei din familie, nu o avem niciunul. În Turcia ni s-a spus că ar fi mai multe șanse și mai rapide. Ar putea face schimb de grefă de ficat. Doar că ni să cerut 70.000 euro. Sperăm să fie mai puțin la Fundeni, unde cred că o să ne deconteze o parte din sumă și Casă de asigurări”, mai arată Laurenţiu Neagoe.

Pentru donaţii

Cont bancar în LEI

RO09CARP0032P0034460RO01

Nume: Neagoe Doru

Contact: 0743404835

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentPrognoza actualizată a vremii. Ce fenomene aşteaptă meteorologii
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 20 martie 2021