Elevii Liceului „Petre Pandrea” din Balș vor învăța lucruri noi despre fascinanta lume a roboților. În incinta școlii funcționează de astăzi un club de robotică la care sunt așteptați atât copii de clasele primare cât și elevi mai mari, care studiază deja informatica la nivel avansat în Centrul de excelență de aici.

Roboții și automatizările sunt din ce în ce mai prezente inclusiv în viața copiilor. De la micile figurine Lego și până la platformele complicate, toate sunt atractive pentru elevi. Pornind de la această idee, un grup de dascăli inimoși a reușit să pună astăzi bazele unui club de robotică și la Balș.

„Acum aproape orice domeniu înseamnă automatizări. Cred că au o șansă în plus copiii dacă se deprind cu automatizări din școală. Am vorbit cu foști absolvenți care lucrează în firme de programare, de automatizări, chiar cu roboți industriali și ne-au încurajat să facem acest club, pentru că e un atu pentru copii să facă asta de mici”, a spus Marian Anghel, directorul școlii.

Cu bani de la primărie, dar și de la asociația școlii, au fost achiziționate dotările de care au nevoie copiii pentru a învăța cât mai multe despre roboți. Elevii, de la cei de clasa a II-a și până la cei de gimnaziu au fost încântați. „

Am avut două grupe de copii mici, o să începem și cu o grupă mai mare, cu alt tip de platforme, ceva mai avansate. Acolo vom avea nevoie de colaborare cu firme de programare. Ne-au promis două firme ajutor, așteptăm să ajungă niște voluntari săptămânal”, a mai precizat Marian Anghel.

Directorul de la Petre Pandrea spune că acest club de robotică va completa perfect și cunoștințele de informatică pe care elevii le acumulează în cadrul Centrului de excelență. Astăzi au participat la prima lecție de robotică 35 de copii.

Articolul precedentConsiliul Județean face calcule pentru a moderniza cât mai multe tronsoane de drum
Articolul următorSe mărește cercul traficanților de droguri din Slatina și Brebeni. Al patrulea membru al grupării, arestat în lipsă