Consiliul Județean va investi mai mult în modernizarea drumurilor, anul acesta. Din bugetul alocat de Guvern, mai mare decât în anii trecuți, dar și din economiile adunate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, autoritățile județene își propun să nu mai existe nici un drum balastat în Olt.

După ce vor stabili valoarea cheltuielilor pe care le preiau începând de anul acesta, reprezentanții Consiliului Județean vor să tragă linie și să vadă câți bani rămân în plus față de anii anteriori. Un lucru e însă cert: investițiile ocupă un loc prioritar, iar cele în modernizarea drumurilor sunt pe primul loc. „Acești bani în plus pe care îi vom primi vor merge către investiții, iar drumurile sunt o prioritate. Avem 1.100 de kilometri de drum care nu sunt într-o stare grozavă”, a spus Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Consiliul Județean așteaptă centralizarea economiilor din investițiile realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. O parte din sume vor avea ca destinație tot modernizarea drumurilor județene. „Vrem ca, din economiile care se fac în cadrul PNDL, să folosim și noi pentru asfaltarea de drumuri, urând ca diferența să fie din bugetul nostru, pentru ca anul acesta și anul următor, dacă vom avea bugete mai mari, o parte din bani vor merge și către drumurile balastate, astfel încât într-un interval rezonabil să nu mai avem kilometri de drum județean de balast”, a mai spus președinte CJ Olt

Cel mai mare proiect de modernizare a infrastructurii rutiere al Consiliului Județean se derulează pe fonduri europene. Acesta include DJ 546, Dăneasa-Verguleasa, cu o lungime de aproape 60 de kilometri și o valoare a lucrărilor de aproape 130 de milioane de lei. A fost desemnat proiectantul, care va finaliza lucrările în următoarele două luni, pentru ca apoi să fie ales constructorul și să înceapă modernizarea carosabilului.

Articolul precedentCât câștigau traficanții de droguri din Slatina și Brebeni și cui vindeau etnobotanicele
Articolul următorAl doilea club de robotică din județ, deschis astăzi. În ce școală va funcționa