Uzina de aluminiu din Slatina anunță finalizare unui proiect cu fonduri europene în domeniul cercetării și dezvoltării. Echipamentele achiziționate vor ajuta în procesul de producție a tablelor din aliaje de aluminiu, tratate termic.

“Investiții în departamentul de CD al ALRO destinate îmbunătăţirii infrastructurii de cercetare pe segmentul tablă tratată termic din aliaje de aluminiu cu aplicaţii industriale de înaltă calificare“ este proiectul finalizat de Alro Slatina, pentru segmentul de aluminiu procesat. De data aceasta, compania investește în echipamente care ajută în cercetare și dezvoltare, fiind vizată producţia de table din aluminiu.

În cadrul proiectului au fost achiziţionate trei echipamente: unul destinat cercetării procesului de călire a tablelor din aliaje de aluminiu, celălalt pentru cercetarea procesului de eliminare a tensiunilor interne inerente din tablele de aliaje de aluminiu cu grosimea sub 2 cm şi al treilea pentru cercetarea proceselor de îmbătrânire artificială.

Detaliile investiţiei vor fi prezentate în cadrul unui eveniment programat să se desfăşoare săptămâna viitoare, când va avea loc şi o vizită la sediul fabricii de aluminiu procesat.

Articolul precedentRosal, penalizată că nu s-a mobilizat la timp să colecteze gunoiul din județul Olt
Articolul următorDecizie luată în cazul presupusei crime de la groapa de gunoi a Slatinei. Polițiștii au sistat căutările