Grupul ALRO a raportat rezultatele financiare pentru primul trimestru din acest an. Vânzările de produse din aluminiu procesat au crescut și reprezintă mai mult de jumătate din ponderea totală, însă producția a înregistrat o ușoară scădere, atât la aluminiul primar cât și la cel procesat.

ALRO continuă să își implementeze strategia de creștere a producției de aluminiu procesat cu valoare adăugată mare și foarte mare. Astfel, rezultatele financiare ale companiei indică o creștere a vânzărilor pentru acest segment, în primul trimestru din 2019. „În primele trei luni ale anului 2019, Grupul ALRO a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri față de anul precedent, cu venituri mai mari generate în principal de segmentul de aluminiu procesat și cu venituri constante din segmentul de aluminiu primar. Aceasta este în concordanță cu strategia noastră de creștere în volumul total al producției realizate și al livrărilor, a ponderii produselor cu valoare adăugată mare și foarte mare pentru industrii mai sofisticate, cum ar fi industria aerospațială și industria auto”, a declarat Marian NĂSTASE, președintele Consiliului de Administrație al ALRO.

Cifra de afaceri a Grupului a crescut cu 2,4%, ajungând la 767,4 milioane de lei în trimestrul I din  2019, comparativ cu 749,2 milioane de lei în perioada similară a anului precedent. „Așadar, investițiile efectuate în ultimii ani dau roade, astfel că ponderea produselor cu valoare adăugată mare („PVAM”) și a produselor cu valoare adăugată foarte mare („PVAFM”) destinate industriilor specializate, cum ar fi industria aerospațială și industria auto, în totalul livrărilor sale, a crescut și a atins 51% din veniturile totale ale Grupului în T1 2019, față de 49% în T1 2018”, au precizat reprezentanții companiei, în raportul de activitate.

În primul trimestru al anului 2019, piața internațională a rămas fragilă și a raportat prețuri scăzute ale aluminiului conform cotațiilor de la Bursa Metalelor din Londra. Grupul ALRO a continuat să se concentreze asupra creșterii producției și a vânzărilor de produse procesate din aluminiu, pentru a răspunde mai bine cererii de pe piață și a raportat livrări mai mari de produse procesate, compensând parțial scăderea prețului aluminiului la bursă.

Articolul precedentLocuri de muncă la stat. O instituție din Olt angajează 40 de persoane
Articolul următorMinisterul Educaţiei a suplimentat numărul de clase cu învăţământ profesional, în judeţul Olt