Tribunalul Olt a decis declinarea competenței privind dosarul Sorinei către Judecătoria Slatina. Astăzi, magistrații olteni ar fi trebui să judece solicitarea procurorului general privind interdciia de a păsări țara pentru fetița din Mehedinți, adoptată de o familie cu cetățenie americană.

Și Curtea de Apel Craiova a decis, miercuri, să amâne până joi decizia în ceea ce privește revizuirea dosarului de adopție internațională în cazul Sorinei.

Motivul amânării este depunerea unei serii de documente la dosar.

Sorina, fetița de 8 ani, din Baia de Aramă, jud. Mehedinți, care a fost luată de autorități cu scandal din casa asistentului maternal pentru a ajunge la părinții adoptivi, poate merge în SUA, la familia adoptivă.

Curtea de Apel Craiova a respins cererea Procurorului general, Bogdan Licu, de suspendare a executării deciziei judecătorești prin care fetița a fost adoptată.

Procedurile pentru adopția copilului au început încă din 2013. Au fost contactate peste 120 de familii, niciuna însă nu a dorit fetița și atunci au început căutările pentru o familie în străinătate. Anul trecut, cuplul de români stabiliți în SUA și-a exprimat intenția să o adopte, iar în aprilie, instanța a decis definitiv ca fetița să meargă în familia lor.

Articolul precedentTribunalul Olt, declinare de competență în privința ordonanței președințiale pentru adopția Sorinei
Articolul următorDecizie radicală a Protecției Consumatorilor, după verificările la automatele de cafea