16 amenzi, din care cinci pentru nerespectarea măsurilor de protecţie socială, au fost aplicate de autorităţile oltene, vineri, în urma unei ample acţiuni pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov2.

Peste 250 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, polițiști de frontieră, reprezentați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, ai Direcției Sanitar Veterinare și Direcției de Sănătate Publică au verificat 75 restaurante, terase, fast-food-uri și alte medii de interes.

„Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, dintre care 5 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. De asemenea, au fost aplicate două sancțiuni pentru fapte de natură economică în context COVID-19. Valoarea totală a sacțiunilor aplicate este de  11.900 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Totodată, în cadrul acțiunii au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun. Aceste activități au fost desfășurate în principal de către personal din cadrul structurilor de poliție locală.

„Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acest tip de misiuni vor fi desfășurate permanent în această perioadă pentru a proteja oamenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, a mai declarat reprezentantul IPJ Olt.