Sistemul de irigaţii din zona Terasei Caracal este reabilitat şi urmează să fie dat în folosinţă, în aproximativ 30 de zile, potrivit directorului general ANIF, Florin Barbu.

Directorul general al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Florin Barbu, a declarat, miercuri, la Slatina, că la nivelul judeţului Olt se reabilitează infrastructura de irigaţii pentru deservirea a aproximativ 80.000 de hectare de teren agricol. Până în 2020, obiectivul autorităţilor este punerea în funcţiune a sistemului de irigaţii pentru toate cele 120.000 de hectare viabile economic din judeţul Olt.

„Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare are, în momentul de faţă, patru lucrări în judeţul Olt, pe Terasa Corabia, Terasa Caracal, pe Stoeneşti-Vişina, Bucşani-Cioroiu. Se reabilitează undeva la 79.000 de hectare, din cele 120.000 de hectare viabile economic. Toate lucrările sunt în curs de execuţie, iar anul acesta finalizăm prima etapă la Stoeneşti-Vişina, în Terasa Caracal, Bucşani-Cioroiu a fost inaugurată, iar lucrările la Terasa Corabia încep pe 1 decembrie, termenul de finalizare fiind de doi ani. Este un proiect foarte mare, ambiţios, cu o valoare de vreo 40 de milioane de lei. Sper ca, până în 2020-2022, toate cele 120.000 de hectare să fie puse în funcţiune în judeţul Olt de către ANIF”, a declarat Barbu.

În aproximativ o lună, ANIF va pune în funcţiune sistemul de irigaţii din zona Caracal.

„La Terasa Caracal, mai sunt probleme doar în ceea ce priveşte partea de CEZ, trebuie să instalăm acolo o putere mai mare pentru agregatele noi. Cred că într-o lună vom inaugura lucrările”, a mai spus Florin Barbu.

Articolul precedentPaul Stănescu: „Îi asigur pe toți primarii că vom avea bani pentru PNDL”
Articolul următorConstructorul Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești, contestat