Primăria Slatina a lansat două proiecte de investiții pentru comunitatea de romi din partea de jos a orașului. Mai multe străzi vor beneficia de apă, canalizare și vor fi apoi asfaltate cu fonduri de la bugetul local. Lucrările vor începe chiar în această vară, anunță primarul Slatinei, Emil Moț.

Condiții europene pentru cetățenii care locuiesc pe străzile din zona Grădiște. Municipalitatea a alocat bani pentru a introduce rețele de apă și canalizare pe șase străzi din comunitatea de romi: Fundătura Oltului, Nicolae Buică, Zăvoiului, Fântânilor, Meșteșugarilor și Puțuri. „După cum știți, Slatina este într-un program cu Compania de Apă, un program prin care să introducem rețele de apă și canalizare în această zonă a orașului, pe străzile menționate. Din păcate, CAO se străduiește de 3 ani să semneze un contract pe Programul Operațional Infrastructură Mare și nu s-a reușit până acum semnarea acestuia. Au trecut 3 ani de când așteptăm, din 2016. Deja cetățenii au ajuns la capătul răbdării și pe bună dreptate. De aceea am luat decizia să le facem pe fonduri din bugetul local”, a explicat Emil Moț, primarul Slatinei.

Între timp, autoritățile au demarat procedurile administrative pentru asfaltarea acestor străzi și amenajarea de trotuare. „În același timp suntem separat cu studiile de fezabilitate pentru asfaltare tot în acele zone, în care vom amenaja și trotuare. Am tot așteptat să vină mai întâi cu canalizarea, pentru că nu puteam să venim mai întâi cu asfaltul și apoi să spargem și să băgăm canalizare”, a mai precizat edilul.

Pentru rețele de apă și canalizare, municipalitatea a alocat suma de 5,5 milioane lei, iar asfaltarea celor șase străzi este cuprinsă în acordul cadru, investiția având deja bugetul asigurat. Lucrările încep în luna iulie.

Articolul precedentElevi din nouă judeţe, în concurs la Slatina pentru o zi de practică la Spitalul Judeţean
Articolul următorȘi-au construit case, dar nu au acte de proprietate. Ce se întâmplă cu romii de sub Grădiște