Slătinenii din zona de jos a orașului vor avea cărți funciare și documente de proprietate pentru casele și terenurile pe care le dețin. Municipalitatea a lansat licitația pentru achiziționarea serviciilor de cadastru, iar apoi va întocmi actele de vânzare-cumpărare pentru fiecare proprietar în parte.

Locuiesc de mai multe decenii în Slatina, pe străzile de sub Grădiște, dar nu au avut niciodată documente de proprietate pentru case și terenuri. Fără posibilități materiale, slătinenii din comunitatea de romi de aici nu și-au permis să își cadastreze terenurile și clădirile, nici să își întocmească acte de vânzare cumpărare. Așa că, pentru ei, realizarea documentelor de identitate sau racordarea caselor la rețele de utilități e cea mai mare problemă. Autoritățile au găsit o soluție și au demarat un proiect care vine în ajutorul cetățenilor din această zonă a orașului. „Este o problemă veche cu documentele de proprietate în acea zonă. Am găsit varianta pentru rezolvarea acestei probleme. Primăria le va face cărți funciare, urmând ca apoi să le vindem loturile de teren pe care le stăpânesc deja. Am scos la licitație un contract cadru pentru tot ce înseamnă cărți funciare. Suntem în evaluare, contractul este scos la licitație de 2 luni, dar procedurile durează. Undeva la sfârșitul lunii iunie, începutul lui iulie, eu zic că vom avea toate ofertele gata și vom da câștigătorul”, a declarat Emil Moț, primarul Slatinei.

După finalizarea cadastrării tuturor imobilelor, proprietarii se vor întâlni la notar cu reprezentanții municipalității, pentru preluarea, prin contracte de vânzare-cumpărare, a suprafețelor și clădirilor pe care le dețin. „Din iulie vom intra pe fiecare stradă și vom începe să facem lucrările de cadastru. Oamenii vor intra în proprietate legal și vor putea să își facă buletinele, își vor putea introduce rețelele de utilități, pentru că acestea erau cele mai mari probleme pentru cetățenii din această zonă”, a mai spus edilul.

Cărțile funciare vor fi gratuite, urmând ca cetățenii să achite taxele notariale ce le revin în calitate de cumpărători.

Articolul precedentApă, canalizare și asfalt pe șase străzi din Slatina
Articolul următorUn primar din Olt a fost demis. Motivele emiterii ordinului prefectului