Consilierii locali ai Slatinei au aprobat ieri două proiecte care vizează asfaltarea mai multor străzi din oraș. Este vorba de tot cartierul aflat în zona Școlii de Poliție, dar și despre mai multe zone din cartierul Satul Nou, circulate de transportul public. Următoarea etapă va fi organizarea licitației pentru desemnarea proiectantului și constructorului acestor lucrări.

Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public Slatina a finalizat studiile de fezabilitate pentru alte două proiecte de reabilitare. Documentația a fost supusă aprobării consiliului local. „Este vorba despre străzile ce alcătuiesc cartierul Teiului și anume strada Cazărmii, strada Teiului, un tronson din strada Caloianca și un tronson din strada Liliacului. Este o investiție de aproximativ 5 milioane de lei cu tot cu TVA”, a declarat Cristian Cismaru, administratorul public al Primăriei Slatina.

Și străzile care fac parte din traseele autobuzelor Loctrans, din cartierul Satul Nou, intră în reabilitare. Investiția a primit aprobarea consilierilor locali, iar de acum cei de la Administrarea Străzilor trebuie să pregătească documentația pentru licitația de lucrări. „Indicatorii au fost aprobați și este vorba aici de străzi din cartierul Satul Nou, respectiv Eroilor, Podgoriilor, Vadului și Nordului”, a mai spus administratorul public.

Banii pentru aceste asfaltări vor fi alocați din bugetul local, prin intermediul unui acord cadru derulat de autorități în următorii ani. Acesta presupune investiții de aproximativ 100 de milioane de lei în modernizarea infrastructurii rutiere.

 

Articolul precedentAccident, la ieșirea din Slatina spre Valea Mare. Trei persoane au fost rănite – FOTO&VIDEO
Articolul următorCorpul central și secția Medicală ale Spitalului Județean, legate printr-o pasarelă