Documentația tehnică a proiectului inițiat de Primăria Slatina, prin care se extinde sistemul de supraveghere video al orașului, va fi supusă aprobării consiliului local. Investiția are o valoare estimată de 2,8 milioane lei, sumă din care vor fi achiziționate 64 de camere video cu tot cu sistemele electronice necesare monitorizării lor.

Pentru intrările în oraș, autoritățile au ales să achiziționeze sisteme performante, care vor surprinde în imagini inclusiv numerele de înmatriculare ale mașinilor. Astfel, în cazul unor incidente, camerele vor fi de mare ajutor polițiștilor.

Autoritățile au refăcut studiul de fezabilitate pentru acest proiect  mai vechi, a cărui valoare a fost inițial mult prea mică. Din această cauză, nicio firmă nu s-a înscris la licitația organizată anterior. „Am reuşit să-l refacem şi am ajuns la o valoare de 2,8 milioane lei şi probabil că, săptămâna viitoare, urcăm documentaţia în SEAP. Cu toate procedurile care vor dura o lună jumătate – două luni, probabil că la vară vom începe lucrările de extindere a sistemului de supraveghere. Sunt 64 de noi camere, cu tot cu cabluri, cu stâlpi”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moț.

Dispeceratul video al Poliției Locale va fi și acesta extins, pentru a face loc noilor monitoare care vor înregistra imaginile surprinse de cele 64 de camere.