Anul acesta, oltenii își vor putea cumpăra miei de Paște și din centrele de sacrificare autorizate temporar. În Olt, numărul lor ar putea fi mai mare decât în anii anteriori, 5 primării solicitând autorizații în acest sens.

Balș, Drăgănești Olt, Slatina, Osica de Sus, Slătioara și Caracal sunt primăriile care vor să amenajeze centre temporare de sacrificare a mieilor. Cererile de autorizare au fost depuse la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, inspectorii de aici urmând să verifice dacă sunt respectate toate condițiile de sacrificare.

La Drăgănești-Olt, târgul va fi deschis în perioada 24-27 aprilie, iar celelalte centre sunt deschis între 25 și 27 aprilie. La Osica, s-au făcut și ieri sacrificări sub supravegherea veterinarilor. 134 de miei și iezi au fost cumpărați din incinta târgului care va mai fi deschis și pe data de 27 aprilie.

Toată activitatea centrelor este supravegheată în permanență de un medic veterinar, care se asigură că animalele au crotalii, iar carnea lor este bună de consum.

Articolul precedentAprobare pentru extinderea sistemului video al Slatinei. 64 de camere noi, instalate în oraș
Articolul următorOpt autobuze electrice ajung la Slatina. Ministerul Dezvoltării lucrează la caietul de sarcini