Primăria Slatina continuă discuțiile cu Ministerul Dezvoltării, respectiv Compania Națională de Investiții pentru construirea unui stadion nou, în locul arenei vechi, 1 Mai. Investiția este estimată la 90 de milioane de lei și este similară cu cea de la Târgu Jiu, unde s-a construit recent un stadion nou. Arena din Slatina ar urma să aibă aproximativ 10.000 locuri.

Discuțiile legate de construcția unui nou stadion în Slatina avansează, în cadrul Companiei Naționale de Investiții. Reprezentanții municipalității au depus la Guvern documente tehnice din care rezultă că vechea arenă 1 Mai nu mai poate fi reabilitată. „Noi am realizat o expertiză tehnică pe care, împreună cu o solicitare, am trimis-o către Compania Naţională de Investiţii. Din acea expertiză rezultă faptul că stadionul nu suportă reconsolidare, reabilitare şi atunci cea mai bună soluţie ar fi construirea unui nou stadion, pe amplasamentul celui vechi. Sperăm ca solicitarea noastră să primească un aviz pozitiv, după care să trecem efectiv la demararea procedurilor de demolare, de achiziţie şi să realizăm un nou stadion”, a spus Cristian Cismaru, administratorul public al Primăriei Slatina.

Autoritățile speră ca până la sfârșitul anului să aibă un răspuns pozitiv din partea CNI, care să dea undă verde la demolarea vechiului stadion și construcția arenei noi. „Nu vom face niciun demers până nu vom avea un răspuns, până proiectul nostru nu este prins pe lista sinteză de la Compania Naţională de Investiţii. Orice demolare a unei baze sportive, conform Legii 69, se face prin hotărâre de guvern. Practic, în cazul în care am primi undă verde în vederea finanţării unui nou obiectiv, abia atunci am putea demara procedurile în vederea luării acceptului de la guvern pentru demolare”, a mai declarat Cristian Cismaru.

Noul stadion ar urma să aibă aproximativ 10.000 locuri și va costa în jur de 90 de milioane de lei.

Articolul precedentCaracal: Clinica medicală pentru soldaţi va putea fi folosită şi de către civili
Articolul următorOana Sârbu, Provincialii, Zdob și Zdub cântă la Festivalul „Oltenii & restu’ lumii”