Festivalul „Oltenii & restu’ lumii”  începe vinerea viitoare, la Podul Olt, unde va fi instalată și anul acesta vama, trecută cu pașaport și un praz verde. Oana Sârbu este personalitatea festivalului, iar invitați speciali sunt Andrei Duban și actorii George Constantinescu și Paula Chirilă, care vor veni să îi întâmpine pe vizitatori. Petrecerea oltenească va continua tot weekendul, cu spectacole și concerte ale unor artiști renumiți.

Vineri, pe 14 septembrie, de la 10.10, oltenii deschid granițele Festivalului de umor „Oltenii & restu’ lumii”, ajuns la ediția a XXIV-a. Aici se va juca sceneta „Cu oltenii în festival”, în interpretarea lui George Constantinescu și a Paulei Chirilă. Personalitatea de anul acesta, Oana Sârbu, alături de actorul Andrei Duban și președintele festivalului, Cornel Udrea, vor deschide festivalul care durează până duminică după-amiaza. Tot vineri, la prânz, Mustăria „La Cățaua leșinată” deschide butoiul cu vin și glume și tot atunci se deschide târgul meșterilor populari, pe Esplanadă. Buna dispoziție va fi asigurată de actori pe papainoage, fachiri, statui vivante și un flașnetar.

Organizatorii păstrează tradiția și vor aduce din nou linul cu struguri, să împartă participanților must proaspăt stors, după metoda tradițională. Seara de vineri se încheie cu un spectacol al Oanei Sârbu, care va avea loc la ora 19.00, urmat de un concert live al Trupei Alutus și, de la 21,30, un concert al trupei Provincialii.

Petrecerea continuă sâmbătă și duminică, când Esplanada va fi din nou invadată de meșteri populari, caricaturiști și actori. Vor sfârâi grătarele, se va stoarce must în lin, iar buna dispoziție va fi asigurată de muzica oltenească de calitate. Sâmbătă seara vor urca pe scenă invitați speciali, Mariachi Los Platanos, Ruby, iar de la 21,05 trupa Zdob și Zdub, care va susține un spectacol live. Festivalul se încheie duminică seara, când sunt invitați să cânte pentru olteni Mariachi Los Platanos, de la ora 20.00, Oana Radu, de la 20,20, Pepe și formația sa, de la 21.05.

Articolul precedentArenă de 10.000 locuri la Slatina, în locul Stadionului 1 Mai
Articolul următorSlatina: un consilier local vrea să lase câinii pe stradă