Consilierul local liberal Ionuț Comănescu a fost astăzi gazda unei conferințe de presă susținute la sediul partidului. Președintele tinerilor liberali a avut alături reprezentanți ai unor asociații pentru protecția animalelor, care au vorbit despre sterilizarea și întoarcerea în teritoriu a câinilor fără stăpân din Slatina.

Deranjat în trecut de numărul mare al câinilor fără stăpân din oraș, consilierul local al PNL, Ionuț Comănescu a schimbat placa. A bătut palma cu niște fundații de protecția animalelor pe care le-a invitat la sediul partidului, să dezbată problema câinilor fără stăpân din Slatina. Își dorește sterilizarea și reîntoarcerea lor în teritoriu, contrar opiniilor sale anterioare, în care susținea că patrupedele abandonate trebuie să dispară de pe străzi. „Dacă îi sterilizăm și se depășește capacitatea adăpostului, eu unul aș fi de acord la câinii nepericuloși să de poată da drumul la câini pe stradă, până se va rezolva situația”, a  spus Comănescu.

De aceeași părere sunt și reprezentanții asociațiilor care

l-au însoțit astăzi pe Comănescu la conferința de presă. Ei mai spun că autoritățile locale nu vor să sterilizeze câinii cu și fără stăpân, deși chiar în această perioadă se derulează în Slatina o campanie gratuită de sterilizare.

Primăria Slatina are un parteneriat și cu Direcția Sanitară Veterinară, pentru sterilizarea și microciparea câinilor cu stăpân, și aceste servicii fiind oferite gratuit. Deși au bătut din poartă în poartă prin cartierele de case ale orașului, au fost mulți slătineni care au refuzat aceste servicii, deși legea îi obligă să aibă animalele înregistrate și să sterilizeze puii câinilor care nu sunt de rasă.

Articolul precedentOana Sârbu, Provincialii, Zdob și Zdub cântă la Festivalul „Oltenii & restu’ lumii”
Articolul următorVor camere video și program de vizită prelungit la adăpostul de la Sărăcești