Din 2012 și până acum, numărul beneficiarilor de ajutor social din județul Olt s-a redus aproape la jumătate. Modificările legislative, care duc la pierderea acestui drept în cazul refuzului unui loc de muncă au contribuit la această scădere semnificativă. Autoritățile din Olt caută în continuare soluții pentru a-i folosi eficient și pe cei care au rămas pe listele de asistați social.

Ajutorul social și modul în care se acordă acesta. Este un subiect controversat, care a fost dezbătut astăzi în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Olt. Agenția de Plăți și Inspecție Socială a vorbit despre evoluția numărului beneficiarilor la nivelul județului, în ultimii ani.

Chiar dacă se constată o creștere constantă a numărului celor care primesc aceste ajutoare, e nevoie de o mai mare implicare din partea instituțiilor cu atribuții în domeniu, pentru a folosi cât mai eficient asistații social. Sunt lunar sute de locuri de muncă vacante, care ar putea fi ocupate de cei care trăiesc din venitul minim garantat. „Haideți să discutăm, să găsim o soluție pentru a folosi la maximum resursele acestor persoane. Să trimitem notificări către angajatorii care sun în căutare de forță de muncă, iar aceștia să meargă direct la primării să ia legătura cu persoanele care beneficiază de ajutoare sociale”, a spus  Silviu Neacșu, prefectul județului.

De la începutul anului 2018 și până acum, numai 26 de dosare de ajutor social au fost eliminate de la plată, la nivelul județului, pe motiv că titularii au refuzat un loc de muncă.

Articolul precedentOlt: Un biciclist a lovit un pieton şi a fugit de la locul accidentului. Poliţiştii l-au găsit şi i-au făcut dosar penal
Articolul următorMii de pensionari din județ vor tratament balnear, dar numai în sezonul estival