Peste 3.000 de pensionari din județ au cerut bilete de tratament de la Casa de Pensii, de la începutul anului și până acum. Cei mai mulți vor să meargă în stațiune în sezonul estival și au câteva stațiuni preferate. Așa că se va face o analiză amănunțită și o selecție a dosarelor, au anunțat reprezentanții instituției.

Au nevoie de tratament balnear și pot achiziționa bilete la preț redus pe tot parcursul anului. Însă cei mai mulți vor să se trateze în sezonul estival și numai în anumite stațiuni. Vorbim despre mii de pensionari din județ, care așteaptă, în această perioadă, să primească un bilet de tratament de la Casa Județeană de Pensii. „De la începutul anului, la Casa de Pensii Olt s-a înregistrat un număr de 3.200 de cereri pentru bilete de tratament. Dintre acestea, 80% vizează perioada de sezon. Stațiunile cele mai solicitate sunt: Olănești, Călimănești, Căciulata, Govora, Herculane, Felix, Covasna și stațiunile de pe litoral”, a spus Iulian Smarandache, directorul CJP Olt.

De la începutul anului și până acum, peste 80 de bilete de tratament au rămas nevalorificate, întrucât pensionarii sau asigurații care puteau beneficia de ele nu au optat pentru această perioadă a anului. „Pentru primele 6 serii, din cele 304 bilete, au fost valorificare 222. Din biletele valorificate la pensionari, 46 au fost acordate gratuit”, a explicat directorul Casei de Pensii Olt.

Potrivit reprezentanților Casei de Pensii, au prioritate pensionarii care nu au mai beneficiat de bilete de tratament în ultimii ani. Toate criteriile de acordare sunt introduse într-un program informatic, iar cu ajutorul acestuia biletele sunt repartizate automat.

Articolul precedentAsistații social, incluși pe piața forței de muncă. Ce plan au autoritățile pentru a reduce numărul ajutoarelor sociale
Articolul următorCod galben de inundaţii pe mai multe râuri din judeţ