Preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, a vorbit despre instabilitatea politică de la nivel naţional creată de partidele de dreapta, PNL, USR PLUS şi UDMR, ai căror lideri nu cad de comun acord cu privire la împărţirea funcţiilor.

Marius Oprescu a declarat că cei care ar trebui să se preocupe de situaţia pandemică din ţară sunt insensibili la suferinţele oamenilor şi sunt mai preocupaţi să îşi împartă „ciolanul”.

„Cel puţin eu nu mă aşteptam la nimic altceva. Ştiam că aici se va ajunge. Aşa cum aţi văzut, deşi românii au votat altceva, iată că ei, printr-o încălcare flagrantă şi gravă a Constituţiei au horărât să facă altceva şi să nu dea şansa partidului care a câştigat alegerile să propună premier şi să constituie o majoritate. Nu sunt lucruri noi. Conduc haotic, zilnic sunt în continuare oameni care mor din cauza coronavirusului şi ei stau în întâlniri în ilegalitate pe la Vila Lac. Acest imobil este o vilă de protocol pusă la dispoziţia preşedintelui, premierului, preşedintelui Camerei şi celui al Senatului şi nicidecum partidelor. Stau în ilegalitate într-o vilă de protocol a statului şi îşi împart ciolanul”, a declarat Marius Oprescu.

Liderul social-democrat a taxat încă o dată felul în care preşedintele Iohannis şi partidul pe care îl susţine au folosit vaccinarea anti-COVID, în campania electorală.

„Am vorbit, acum câteva zile cu dumneavoastră, şi mă întrebaţi şi de vaccinare. Aşa cum aţi aflat, în România, între Crăciun şi Revelion, nu vor veni decât 20.000 de doze de vaccin. V-am spus de la început că preşedintele şi PNL sunt într-o continuă campanie electorală, nicidecum nu se gândesc la binele românilor şi la ce ar trebui să facă. În timp ce ei stau şi îşi împart ciolanul, sunt 200 de români care mor din cauza coronavirusului”, a declarat Marius Oprescu.

Oprescu şi-a exprimat speranţa ca, până la urmă, cele trei partide să dea un Guvern funcţional, necesar ţării.

„Să sperăm că vor avea mintea cea de pe urmă şi, dacă tot au ales soluţia aceasta, într-un derapaj constituţional, de a nu da şansa partidului care a câştigat alegerile să formeze majoritatea şi să propună premier, măcar să facă ei guvernul, pentru că România are nevoie de un guvern stabil”, a conchis Marius Oprescu.

 

Sursa: Realitatea de Olt