Ce înseamnă o alimentație sănătoasă? Ce animal doarme 14 ore pe zi și nu răcește niciodată? Răspunsurile la toate aceste întrebări, dar și multe alte lucruri interesante și captivante le primesc copiii de etnie romă ai școlii Gimnaziale numărul 1, din Slatina. O fundație finanțează, pentru ei, activități distractive și educative care se desfășoară în timpul vacanței de vară.

Elevii Școlii Gimnaziale nr.1, din Slatina, vin cu drag la școală, chiar și în zilele de vacanță. Asta pentru că fiecare zi este una plină de activități captivante, desfășurate în cadrul unor ateliere de vacanță derulate cu sprijinul unei organizații neguvernamentale. „Este un program care se desfășoară vara aceasta, în lunile iulie și august, în colaborare cu fundația William Tyrrell, care a oferit finanțare pe toată perioada programului și care și-a propus să le ofere elevilor educație non-formală și informală de calitate, o educație diferențiată, bazată pe descoperirea și dezvoltare potențialului copilului. Scopul este cel de a sprijini integrarea copiilor de etnie romă în sistemul de învățământ, de a-i determina să vină cu drag la școală”, e explicat Cristina Fărămuș, profesor pentru învățământul primar din cadrul școlii.

Astăzi, micuții au aflat multe lucruri noi despre animalele sălbatice și au colorat împreună o planșă imensă cu vietățile pădurii și cu cele acvatice.

Tot în cadrul atelierelor de vacanță din această vară, cei mici au mers la film, au preparat salată de fructe și au învățat cum să aleagă alimentele sănătoase, iar zilele acestea vor merge împreună cu dascălii lor la o pizza. Activitățile sunt finanțate integral de Fundația William Tyrrell.

 

Articolul precedentAccident la ieșirea din Slatina spre Valea Mare. Un motociclist a ajuns la spital cu un picior rupt
Articolul următorMonografie pentru Mânăstirea Brâncoveni. Lucrarea, lansată la ceremonia de prăznuire a Martirilor Brâncoveni