Episcopia Slatinei și Romanaților, în colaborare cu Mănăstirea Brâncoveni, a lansat albumul monografic „Mânăstirea Brâncoveni și Curtea Domnească”. Lansarea a avut loc odată cu slujba de prăznuire a Sfinților Martiri Brâncoveni, la Catedrala Episcopală din Slatina.

 

În Anul Centenarului, Episcopia Slatinei și Romanaților a lansat monografia „Mănăstirea Brâncoveni și Curtea Domnească”, lucrare ce reunește, în cele nouă capitole ale sale, momente istorice importante din existența boierilor Brâncoveni, din neamul cărora făcea parte și Constantin Vodă Brâncoveanu, ctitorul lăcașului de cult. Lucrarea, cu o bogată ilustrație fotografică și grafică, este scrisă de doctorul în istorie Aurelia Grosu, cu ajutorul Maicii Evdochia, stareța Mănăstirii Brâncoveni, ilustrațiile și designul fiind realizate de cunoscutul grafician Cristina Bacicu Botez. „Lucrarea va intra în grija Mănăstirii Brâncoveni, care a făcut eforturi deosebite pentru a scoate această carte în care sunt adunate lucruri mai vechi și mai noi despre ceea ce se întâmplă în acest lăcaș de cult, printr-un efort extraordinar al măicuțelor de aici, care au arătat atâta dragoste față de Sfântul martir Constantin Brâncoveanu. Se străduiesc an de an să aducă acestui lăcaș strălucirea de altă dată, pecete a neamului boierilor din Brâncoveni”, a spus Aurelia Grosu, autoarea monografiei.

La eveniment au luat parte Înaltpreasfințitul Ioan, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Olteniei, Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, dar și Preasfințitul Visarion, Episcop de Tulcea.

Monografia este dedicată sărbătoririi Centenarului Marii Uniri și celor zece ani de la înființarea Episcopiei Slatinei și Romanaților, cu binecuvântarea Preasfințitului Sebastian și cu sprijinul Mănăstirii Brâncoveni.

 

 

Articolul precedentAteliere de vacanță pentru elevii romi de la Școala 1
Articolul următorUn viceprimar din Olt, mort după ce a fost strivit de un tub din beton