Doi şoferi, unul din Caracal şi celălalt din Deveselu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, de poliţiştii olteni, pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că primul caz este al unui bărbat în vârstă de 38 de ani, din Caracal, depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe varianta ocolitoare a municipiului, fără a poseda permis de conducere.  

Totodată, polițiștii au reținut un alt conducător auto, în vârstă de 25 de ani, din comuna Deveselu, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Acesta a fost depistat, în două rânduri, băut la volan.

„În fapt, la data de 24 martie 2020, acesta a fost depistat de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Deveselu în timp ce conducea un autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație de 0,47 mg/ litru alcool pur în aerul expirat.  Ulterior, la data de 23 mai a.c., polițiștii au depistat aceeași persoană, în timp ce conducea pe raza comunei Redea, având permisul de conducere reținut. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,77 mg/ litru alcool pur în aerul expirat”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.